Hyper-V Nedir? Client Hyper-V Nasıl Etkinleştirilir?

Hyper-V, Microsoft tarafından geliştirilen, fiziksel bir bilgisayar üzerinde birden fazla sanal işletim sistemi kurulumu yapıp, hepsini aynı anda kullanabileceğiniz bir sanallaştırma çözümüdür. Hyper-V, yalnızca 64 bit işlemcileri desteklemektedir. 32 bit işlemcilerde Hyper-V desteği bulunmamaktadır.  64 bit tabanlı sistemler için, HyperVisor tabanlı bir sanallaştırma gerçekleştirir. Bu sanallaştırma teknolojisini kullanırken hem 64 bit hemde 32 bit işletim sistemleri kurulumlarını gerçekleştirebilirsiniz.

Hyper-V, günümüzde kişisel Windows sürümleri de dahil olmak üzere pek çok Windows sürümünde kullanılabilir durumdadır. Kişisel kullanımlar için Windows 10 üzerinde sanallaştırma yazılımları ile uyumlu çalışmaktadır. 

Windows 10 üzerinde Client Hyper-V kurmak oldukça kolaydır. Aşağıdaki adımları takip ederek gerekli kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

Client Hyper-V'yi Etkinleştirme

Bu adımları gerçekleştirmek için bilgisayarınızda yönetici olarak oturum açmalısınız. Yönetici olarak oturum açmadığınızda Windows özellikleri açılıp kapatamazsınız. Client Hyper-V, Windows Denetim Masası veya Windows PowerShell kullanılarak etkinleştirilebilir. 

Windows Denetim Masası'nı kullanarak istemci Hyper-V'yi etkinleştirmek için;

  1. Başlangıç ekranına "Denetim Masası" yazarak Arama düğmesini açın ve arama sonuçlarından "Denetim Masası" öğesini seçin.
  2. Denetim Masası'nda "Programlar ve Özellikler" öğesine tıklayın. 
  3. Programlar ve Özellikler bölümünde, "Windows özelliklerini aç veya kapat"a tıklayın.
  4. Hyper-V'nin ve tüm alt öğelerin yanındaki artı (+) işaretine tıklayın.

Hyper-V altındaki tüm alt öğelerin işaretli olduğundan emin olun. İşaretli değilse sistem BIOS'undan donanım sanallaştırma desteğini etkinleştirin. 

Hadi durma sende yorum yap

Daha yeni Daha eski

Comments