Extender Options

Bu yazıda uzantılarla ilgili bazı ek ayarlara göz atacağız. Bu ayarlara erişmek için "Extender" altındaki "Options"a gidin. İlk iki ayar, Burp Suite'i başlattığınızda uzantıları otomatik olarak yeniden yüklemek isteyip istemediğinizi ve başlangıçta uzantıları otomatik olarak güncellemek isteyip istemediğinizi ayarlar.

Bir sonraki ayar Java ortamıyla ilgilidir. Uzantıların çoğu Java ile yazılmıştır. Bu uzantıların doğru çalışmasını sağlamak için, aşağıda gösterildiği gibi herhangi bir ek kitaplık bağımlılığına giden bir yol sağlanması gerekebilir.

Sonraki ayar, Python ortamını kurmakla ilgilidir. Bazı uzantılar Java'da Jython adında bir Python yorumlayıcısı gerektirir. Jython, https://www.jython.org/download adresinden indirilebilir ve kurulabilirsiniz. Kurulduktan sonra, Jython kurulum dizininin yolunu aşağıda gösterildiği gibi güncellemeniz gerekir.

Son ayar, Ruby ortamını kurmakla ilgilidir. Daha önce gördüğümüz gibi, Burp Suite Ruby'de yazılan uzantıları da destekler; bu nedenle Ruby yorumlayıcısının yolunu aşağıda gösterildiği gibi belirlememiz gerekir. Ruby'de yazılmış bir Burp Suite eklentisini çalıştırmak için JRuby'nin https://www.jruby.org/download adresinden indirilmesi ve yüklenmesi gerekir.

Hadi durma sende yorum yap

Daha yeni Daha eski

Comments