Burp Suite Kurulumu

Bu yazıda Burp Suite'nin kurulumunu gerçekleştireceğiz. Burp Suite'i yüklemeye veya çalıştırmaya başlamadan önce kullandığımız işletim sisteminde Java'nın kurulu olduğundan emin olmamız gerekiyor. Java'nın kurulu olup olmadığını kontrol etmek için komut istemini açıp “java –version” komutunu yazabilirsiniz.

Sisteminizde Java yüklü değilse, Java'yı bu adresten indirip yükleyebilirsiniz. Java'nın sistemimize yüklendiğinden emin olduktan sonra, şimdi Burp Suite kurulumuna devam edebiliriz. İlk olarak Burp Suite'i  bu adresten indirmeniz gerekiyor.

Yukarıdaki linki ziyaret ettiğinizde sizi aşağıdaki gibi bir sayfa karşılayacaktır.

Yukarıdaki sayfada Burp Suite'i indirebileceğiniz birkaç form olduğunu göreceksiniz. Linux, Mac OSX ve Windows için ayrı yükleyiciler bulunmaktadır. Ayrıca PortSwigger, doğrudan Burp Suite'i kurmadan başlatmak için kullanılabilecek bir JAR dosyası indirme seçeneği de sunmaktadır.Eğer hızlı bir başlangıç yapmak istiyorsanız JAR dosyasını indirerek Burp Suite hızlıca bir göz atabilirsiniz. Kurulum dosyası seçerek kurmayı tercih ederseniz bilgisayarınıza normal bir yazılım yükler gibi yükleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Biz JAR dosyasını indirip kullanmayı tercih edeceğiz. Burp Suite'i başlatmadan önce indirmiş olduğunuz dosyanın SHA256 kontrolünü gerçekleştiriniz. SHA256 kontolünü gerçekleştirmek için bu linkten ilgili programımızı indirebilirsiniz.

Aşağıdaki görsellerde de göreceğiniz üzere indirdiğimiz "burpsuite_community_v2020.11.jar" dosyasının www.portswigger.net adresindeki checksums değeri ile bizim yaptığımız kontroldeki elde ettiğimiz değerin aynı olduğunu göreceksiniz. Güvenle bu programı kullanabilirsiniz.

 Şimdi indirdiğimiz JAR dosyasına çift tıkladıktan sonra sizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılayacaktır.

İleride büyük projelerle çalışmaya başlayınca Burp Suite'nin hafızası size yeterli gelmemeye başlayacaktır. Bu sorunu çözmek için programı çalıştırırken sabir bir bellek miktarı ayırarak Burp Suite'yi başlatabilirsiniz. Aşağıdaki komutu kullanarak komut satırından 2GB bellek ayırarak Burp Suite'yi başlatabilirsiniz.

java -jar -Xmx2G "konum/BurpSuiteDosyası.jar"

Örnek kullanım;

Yukarıdaki kodumuzda bulunan 2G, 2GB'ı ifade etmektedir.

Hadi durma sende yorum yap

Daha yeni Daha eski

Comments