Bug Bounty Platformları

Bu yazımızda da paylaştığımız gibi Bug Bounty'e yeni başlıyorsanız bu yazıda vereceğimiz platformlara kayıt olmanız gerekir. Yöntem ve teknikleri öğrenmek için uzun bir süre kendinizi geliştirmeniz gerekir. Birçok deneyimli güvenlik uzmanı bu tür platformlar üzerinde yayınlanan programlara katılarak düzenli olarak uygulama ve yazılımlardaki güvenlik açıklarını ararlar.

Bu platformlara kayıt olmanın birçok avantajı var. En büyük avantajı yaptığınız araştırmalar, testler, saldırılar bir yasal çerçeve içerisinde olmaktadır. Bu platformlar sayesinde hangi programlarda ne yapıp yapmayacağınız detaylı bir şekilde yer almaktadır. Bir diğer önemli avantajı da, diğer güvenlik uzmanlarının tespit edip public olarak paylaştığı zafiyetlerin raporlarını detaylı bir şekilde görebilmenizdir. Bu raporlar sayesinde yeni yöntem ve değişik teknikler öğrenebilirsiniz. 

Aşağıda Bug Bounty platormlarının br listesi yer almaktadır.

Hackerone
Bugcrowd
SYNACK
Japonya hata ödül programı
Kobalt
Bunlar dışında farklı platformlarında olacağını unutmayınız. Biz sadece sektörde sık duyulan platformların ismini ve adresini vermeyi tercih ettik.

Hadi durma sende yorum yap

Daha yeni Daha eski

Comments